sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Home made burgers and fries

Viime torstaina innostuin väsäämään ite hampurilaisia ja ranskalaisia. Oon tosi huono tekemään mitään ruokaa ja sen kerran joskus kun yritän jotain väsätä, tulee siitä kamalan makuista.. Tällä kertaa kuitenkin olin erittäin positiivisesti yllättynyt itseeni.

Ruoka oli kaiken kaikkiaan tosi helppo ja nopea valmistaa. Ranskalaiset tein todella simppelillä ohjeella:

-Leikkasin perunat (n. 6 isoa perunaa, kuorineen, pestynä) suunnilleen saman kokoisiksi. 
-Laitoin suikaleet kattilaan, lisäsin lorauksen rypsiöljyä ja sekotin käsin, niin että öljy levittyi tasaisesti jokaiseen perunaan (kannattaa lisäillä ölyä pikkuhiljaa, ettei perunasuikaleet ui öljyssä).
-Lisäsin lopuksi vielä suolaa ja sekoittelin niin, että se sitä olisi tasaisesti kaikissa perunoissa. 
-Levitin suikaleet pellille, lisäsin vielä vähän suolaa ja laitoin uunin lämpeämään 200 asteeseen. Tällä aikaa annoin ranskalaisten 'marinoitua' hetken öljyssä ja suolassa. 
-Lopuksi pelti uuniin, ja välillä kannattaa sekoitella ranskalaisia, jotta kypsyisivät mahdollisimman tasaisesti. Sitten ottaa ranskikset ulos uunista, kun ne on pehmeitä tai jos haluaa rapeita niin sitten vähän pidemään (n. 20-30min). 

IMG_7188
IMG_7192

Hampurilaisiin ohjeeksi ei voi antaa oikein muuta, kun että ostaa sämpylät ja väliin kaikkea mikä itselle maistuu. Meidän hamppareiden väliin tuli kanaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, cheddar juustoa, paistettu kananmuna, kevytmajoneesia ja hampurilaiskastiketta. 

IMG_7197
IMG_7198

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti